SPORT BH: SCHOUDERBANDJES OF RACERBACK

Op zoek naar een sport bh sport bh is een belangrijk detail om op te letten, de schouderbandjes. Zijn deze comfortabel en variabel? Sommige modellen hebben brede, gewatteerde schouderbandjes die niet verstelbaar zijn, andere hebben variabele bandjes die je gekruist of d.m.v. een bijgeleverde clip tot een Racerback kunt vormen. Dit kan erg goed helpen als schouderbandjes afzakken of als je ze wilt verstoppen onder een mouwloos sport topje. De Racerback heeft ook als voordeel dat je wat meer bewegingsvrijheid hebt omdat de bandjes tussen de schouderbladen zitten.

Panache Sport bh met vast J- haakje

Chantelle Speciality bh met verstelbaar J- haakje

PrimaDonna the Mesh met variabele bandjes: normaal of gekruist

Er zijn ook sport bh´s voor grote cupmaten die alleen een Racerback hebben. De modellen die LACE in de collectie heeft zijn echter allemaal variabel. De sportbh´s hebben allemaal een sluiting met haakjes en oogjes op de rug om de bh makkelijk aan te kunnen trekken. Bh´s met een vaste Racerback hebben alleen een ritssluiting, of een niet verstelbare sluiting waardoor je deze niet persoonlijk in kunt stellen. Een sport bh met Racerback geeft vaak wat meer ondersteuning, doordat de bandjes verder op de schouders zitten, hierdoor komt het gewicht dan de borst centraler te liggen. Sommige vrouwen vinden een Racerback echter oncomfortabel omdat de druk van de bandjes op een wat gevoelige plek dichter bij de hals komt te liggen, sommig vrouwen ervaren dit als pijnlijk.

Anita Dynamix Star, Racer back, bandjes zijn van voor verstelbaar

Shock Aborsber Ultimate Run, Racer back, met klik sluiting ( voor makkelijk aantrekken )

Shock Absorber Active Multi, Racer back, met 2 haakjes-oogjes voor ondersteuning en pasvorm


TREK DE BH´S AAN

Een Racerback bh aan te trekken kan wat moeizaam zijn, Maar geen angst, ons LACE model laat in de volgende video zien hoe het moet en met een beetje oefening is het niet zo moeilijk als het lijkt.