Pasvorm gids voor badpakken

Verschillende soorten modellen en stijlen zullen je lichaam anders in scène zetten. De sleutel is je proporties goed te compenseren en om met bepaalde modellen, kleuren, prints en andere details de aandacht te trekken. Maak door gebruik van de volgende tips en stijlen je vormen juist onopvallender, of leer ze te benadrukken.

  • probeer zoveel mogelijk verschillende stijlen, stap gerust uit je comfort zone en durf een risico te nemen. misschien vind je wel iets nieuws.
  • Als je twijfelt tussen 2 maten, neem de kleinere. Badmode rekt uit als het nat wordt.
  • Vind de perfecte pasvorm, zelfvertrouwen en een perfect figuur komen alleen op deze manier. Badmode met bh- maten kunnen liften en geven de vorm en ondersteuning die je nodig hebt.
  • Ben je op zoek naar een gestroomlijnd lichaam? Probeer eens een shaping badpak, met een pasvorm die zorgt voor een echt zandloper figuur.

Borste: Benadrukken

Kies een model met weinig stof en laag uitgesneden cups, zoals de plunge modellen, drukke prints en kleuren, versieringen, kant, en roesjes. Halternek modellen drukken de borsten wat naar binnen waardoor ze voller lijken.

Borst: Minimaliseren

Kies modellen met een beugel en wat hoger gesloten cups en neklijnen voor zekerheid en ondersteuning. Vermijd drukke prints en andere details die de aandacht naar de neklijn trekken en badpakken met bh- details.

Borst: Ondersteuning

Kies voor badpakken met bh maten en modellen met beugels voor de benodigde ondersteuning. Modellen met verstelbare nek- en schouderbandjes helpen en vormen een zwaardere borst. Wattering is niet alleen gedacht voor kleinere cups, maar kunnen ook de grotere cups extra ondersteunen.

TAILLE: Minimaliseren

Om je te taille te camoufleren kies voor stijlen die lijken op de Empire of Princess stijlen, getailleerde shaping badpakken of voor gekleurde panelen aan de zijkant die voor een zandloper figuur zorgen.

TAILLE: Benadrukken

Benadruk de taille door te kiezen voor een hoog uitgesneden model met extra plooien of een riempje in de taille.

TAILLE: Verlengen

Om de taille te verhogen, kijk dan naar een badpak met een diagonaal of verticaal patroon of naden om de nadruk wat hoger te leggen.

Heupen en billen: Benadrukken

Modellen die versieringen hebben op de heupen of de taille, hoog uitgesneden, drukke prints en vrolijke kleuren, trekken de aandacht naar de billen.

Heupen en billen: Minimaliseren

Kijk dan naar modellen die wat lager uitgesneden zijn of die verstelbaar zijn aan de zijkant. Het ontwerp van het bovenstukje kan ook helpen de aandacht van de billen- heupen af te leiden Een wat hoger uitgesneden pijpje kan de heupen ook wat versmallen doordat de benen langer lijken.

Heupen en billen: Minimaliseren

Modellen met bredere schouderbandjes, versieringen op de schouderbandjes, of bandeau modellen, kunnen ook de aandacht afleiden, op deze manier lijken de schouders wat breder in vergelijking tot de billen de heupen.

Schouders: Benadrukken

Strapless bandeau modellen benadrukken de nek en de schouders, terwijl halternek modellen en diep uitgesneden V- modellen de hals benadrukken.

Schouders: Minimaliseren

Asymmetrische modellen leiden de aandacht juist af van brede schouders, net zoals dat een V- nek de aandacht meer verticaal trekt dan horizontaal, waardoor brede schouders smaller lijken.

Schouders: Minimaliseren

Badpakken met taille- panelen in een afstekende kleur, colour- blocking of transparante delen kunnen ook de aandacht afleiden en een zandloper figuur creëren.Bovenlichaam: Verlengen

Prints en modellen met een verticaal patroon, verlengen het lichaam. Probeer badpakken met cut- outs of transparante delen en contrasterende panelen voor een zandloper figuur.

Bovenlichaam: Verlengen

Diepe V- nekken of diep uitgesneden rugpanden kunnen het bovenlichaam ook optisch verlengen.

Bovenlichaam: Verkorten

Kies voor modellen met een hoog opgesneden pijp, zodat de benen optisch worden verlengd.

Benen: Verlengen

Creëer langere benen met een hoog opgesneden pijpje. Modellen met bandjes of transparante delen, cut- outs en colour blocking hebben eenzelfde effect.

Benen: Verlengen

Het belangrijkste om te weten: hoe meer huid te zien is, hoe langer de benen lijken.

Benen: Verkorten

Modellen met meer stof rond de heupen kunnen de benen optisch verkorten. Laag uitgesneden pijpjes en rokjes kunnen dit effect ondersteunen. Gebruik ook de bovenstaande tips om het bovenlichaam optisch te verlengen om je proporties uit te balanceren zonder je benen optisch te hoeven verkorten.