Lievelings motieven op badmode

Kleuren en motieven op badmode zijn meer dan alleen een gekleurd stuk stof. De manier waarop prints en kleuren worden gebruikt en verwerkt in de badmode kunnen je figuur verhullen, of juist naar voren brengen, geven de illusie van bepaalde rondingen en volume of verlengen en verkorten je lichaam optisch.


Effen

Effen kleuren zijn klassiek, vooral als het de kleuren zwart, verschillende kleuren blauw of wit betreft. Donkere kleuren zijn tijdloos en hebben een slankmakend effect terwijl wit bijzonder chique en sexy werkt en je bruine kleurtje goed in scène zet.


Grafisch

Grafische opdrukken zijn bont, avontuurlijk en springen in het oog. Deze motieven kunnen eruit zien als moderne kunstwerken en zijn soms bijzonder gedetailleerd door gebruik van verschillende kleuren en vormen en zorgen op deze manier voor een unieke uitstraling.


Colour Blocking

Colour blocking staat voor gekleurde blokken en kunnen het één en ander combineren. Bijvoorbeeld het voordeel van donkere en verhullende kleuren, maar kunnen in combinatie met een afstekende kleur wel de aandacht trekken naar een ander lichaamsdeel. Badpakken kunnen door donkere panelen aan de zijkant de illusie van een zandloper figuur wekken.


Geometrisch

Vrolijke en funky geometrische patronen zorgen voor een moderne uitstraling en zijn een goede manier verschillende kleuren te combineren. Blokken, golven en zigzag patronen zijn de meest gebruikte motieven.


Gehaakt

De gehaakte look is niet meer weg te denken en bij verschillende merken terug te vinden. De stijl kan variëren van vintage over bohemian en vrouwelijk tot bijzonder sexy, als de gehaakte delen transparant zijn en wat van de huid laten zien.


Marine

De marine look is de perfect geraffineerde look voor een cruise of tijdens het zeilen. Traditioneel wordt voor deze klassieke look gebruik gemaakt van donker blauw met witte en rode accenten en streepjes. Als accessoire en andere details wordt vaak gebruik gemaakt van koordjes en kleine gouden accenten.


Stipjes

Iedereen is gek op een badpak of een bikini met de zogenaamde polka dots en ieder seizoen zijn er weer nieuwe kleur combinaties erug te vinden. De stipjes kunnen heel klein zijn, maar er zijn ook grotere prints terug te vinden en vooral deze laatste werken bijzonder speels.


Streepjes

Strepen zijn bijzonder populait maar tegelijkertijd ook tijdloos en klassiek en zorgen voor een kleurrijk en shaping effect. Strepen kunnen variëren van opgedrukt tot ingewerkt. En kunnen zorgen voor een klassieke marine look in blauw met wit, of zorgen voor kleurcontrast. Drukke en meerkleurige combinaties of bijzonder brede strepen trekken de aandacht en kunnen bepaalde lichaamsdelen accentueren.


Dierlijk

Leef gevaarlijk met een dierenprint. Bijzonder populaire prints zijn de gevlekte variaties van het luipaard en de cheetah, maar ook de strepen van de zebra en de tijger zijn populair. Een nieuwe print is die van de huid van een slang. De dierenprints kunnen in hun natuurlijke kleuren zijn gehouden maar zijn ook in vrolijk gekleurde varianten te koop.


Bloemen

Bloemenprints zijn vrolijke en gekleurde patronen, maar hebben ook hetzelfde effect in romantische lila en pastelkleuren. De aller felste kleuren zijn de neon kleuren. Gebloemde prints kunnen variëren van piepkleine bloemetjes tot enorm grote bloemen afdrukken van bijna fotokwaliteit of juist een artistieke interpretatie.


Geverfd

In inkt gedoopte effecten door het zogenaamde Tie-Dye effect zijn ook erg populair. Een diep blauw met witte accenten bijvoorbeeld zorgt voor een prachtige casual look, zeker in combinatie met jeans accessoires zoals sandalen en een Tie-Dye omslagdoek.


Tropisch

Frisse groene kleuren in combinatie met vrolijke bloemen nemen je direct mee naar de tropen. Vrolijk gekleurde bloemenprints op een donkere achtergrond en met groene details trekken de aandacht en nemen je directn mee naar de jungle.


Boheems

De boheemse look is een casual en vrije look met prints en details van verre streken als Marokko en India. Mozaïek patronen, gebloemde paisley patronen en neutrale kleuren met gekleurde details zorgen voor een perfecte boheemse look.


Glitter en Metaal

Badmode met een glans of glitter effect straalt bijzonder goed in de stralende zon. Details kunnen heel subtiel zijn met een dun glanzend draadje verwerkt in de stof, voor een minimaal glans effect over de gehele stof. maar ook bijzonder opvallend door het gebruik van metalic stoffen.