BH Guide

Er zijn heel wat verschillende bh- varianten en ieder model heeft zijn eigen pasvorm. Iedere bh heeft hierdoor een andere functie en het ene model past beter bij dit figuur, het andere beter bij een ander figuur. Sommige modellen zijn echter ook afhankelijk van de kleding.


Balconette BH

De balconette bh (ook bekend als de halve cup bh) heeft ook een open neklijn en bandjes die wat verder naar buiten geplaatst zijn. Een typisch kenmerk zijn de loodrechte naden die ervoor zorgen dat de borst gelift wordt. Dit model is bijzonder geschikt voor onder tipjes met een diepe hals.

Diep Decolleté BH

Als je graag een V- hals draagt, maak je met een plunge bh de juiste keuze. Dit model heeft een smalle brug tussen de cups, geen kussentjes en is optimaal voor kleding met een diep decolleté. Heb je liever een gewatteerd model, ben je beter af met een push- up bh.

Minimizer BH

De minimizer bh is naadloze bh met vlakke cups, waardoor de borst 1 tot 2 cups kleiner lijken.

Voorgevormde BH

De voorgevormde ( moulded ) bh zorgt voor een ronde en gladde borst maar is niet gewatteerd. De cups zijn gemaakt van een stevigere stof, soms met kant of ander stiksel en is door hitte en druk in een ronde vorm geperst. Deze bh is perfect voor onder een shirt of een licht topje als je niet van gewatteerde bh´s houdt.

T-Shirt BH

Een t- shirt bh heeft voorgevormde gladde cups, die voor een ronde vorm en gladde borst zorgen. Hij is bijzonder geschikt voor onder dunne topjes of strakke shirts omdat hij ervoor zorgt dat er geen tepels zichtbaar zijn.

Push-up BH

De Push-up beha lijkt met zijn diepe neklijn op de plunge beha. De beha is ontworpen om de borsten te liften voor een voller lijkende borst en decolleté voor tops en jurken met een diepe neklijn. Push-up beha's hebben wattering over de hele cup voor de vorm. Bekijk Plunge beha's voor een diepe neklijn zonder wattering.

Strapless BH

Perfect voor jurkjes en topjes met blote schouders, de strapless bh. Strapless bh´s zijn te verkrijgen tot de cupmaat J. Door de ingewerkte siliconen randjes, blijven de bh´s ook zonder bandjes goed op hun plaats zitten.

Voedings BH

Een voedingsbh heeft als extra functie een clipje aan de bovenkant van de cup, waardoor de bh open gemaakt kan worden en het borstvoeden makkelijk gaat. Deze modellen zijn zowel met als zonder beugel te verkrijgen.

Sport BH

De sport bh geeft bijzonder veel ondersteuning tijdens het sporten. Vooral vrouwen met een zwaardere boezem, kunnen voor het sporten het beste een sport bh dragen, anders kan de borst erg slap worden doordat het borstweefsel kan beschadigen, dit kan weer voor pijn en vermoeidheid zorgen.

BODY

Een bodystocking bestaat uit één stuk en zorgt voor een gladder figuur doordat ze kleine rolletjes laat verdwijnen. De bandjes zijn verstelbaar en daardoor aan het lichaam aan te passen , sommige modellen zijn niet alleen draagbaar als lingerie, maar ook als top.