Bh Sister- sizing of kruismaten

Bh Sister- sizing of kruismaten

Lingerie en badmode leverancies, zoals bijvoorbeeld LACE, hebben een klein geheimpje en als je dit kent, maakt dat het winkelen een heel stuk eenvoudiger.

Jouw bh maat bestaat namelijk uit twee componenten, een nummer en een letter. Het nummer , zoals bijvoorbeeld 70,75 en 80 geeft je omvangsmaat aan, dus het gedeelte dat om je borst loopt. Het lettertje geeft je cupmaat aan, dus het volume van de cup. Het nummertje in combinatie met het lettertje geven dus pas samen je eigenlijke bhmaat aan. Het één betekent niet veel zonder het ander en om het nog moelijker te maken, is de grootte van de letter ook nog eens afhankelijk van de omvangsmaat. Dus niet alle E cups zijn even groot.

Om het duidelijk uit te leggen hebben wij 5 Perle bh´s van PrimaDonna over elkaar gelegd. Hier kun je zien dat de E cup parallel met de omvang groter wordt. Een 65E heeft een heel wat kleinere cup als een 90E. Cup maten met een andere omvangsmaat hebben dus niet hetzelfde volume. Als wij bij LACE van een klant horen dat zij een E cup heeft, kunnen wij haar nog niet goed helpen, alleen in combinatie met de omvangsmaat krijgen wij meer duidelijkheid.

PrimaDonna Perle BH E-Cup

PrimaDonna Perle Bh : Een E cup blijft niet hetzelfde bij een andere omvang.

Nu bekijken we het fenomeen dat wij bij LACE kruismaten noemen, of zoals de internationale branche zegt: Sister Sizing: Sister sizes zijn bh´s met een andere omvangsmaat maar hetzelfde cup volume. In het bovenstaande voorbeeld heb je kunnen zien dat de breedte van een E cup groter wordt bij een groter wordend volume. Met de kruismaten kunnen wij het volume van de cup behouden, maar in de omvansmaat veranderen.

Om de kruismaten duidelijk weer te geven, hebben wij 4 PrimaDonna Perle bh´s over elkaar gelegd. Dit zijn de kruismaten: 65G, 70F, 75E en 80D. Deze 4 bh´s hebben allemaal een andere omvangsmaat en een andere cupmaat, maar het volume van de cup is bij alle bh´s hetzelfde.

PrimaDonna Perle - 4 Kruismaten

PrimaDonna Perle - 4 kruismaten met hetzelfde cup volume. Van 65G tot 80D.

Veel vrouwen, zijn na het passen bij LACE verrast over de vele verschillende maten. Heb je bijvoorbeeld altijd de maat 80D gedragen, maar een smallere omvang nodig, wordt dit de kruismaat 75E, was de cup ook nog eens aan de krappe kant, zit je alweer bij een 75F. Dit kan behoorlijk verwarrend zijn, maar veel vrouwen krijgen een fantastisch nieuw gevoel als ze eindelijk een goed zittende bh dragen, die de juiste ondersteuning geeft en waarbij de cups de borsten niet storen.

Zie ook de volgende tabel met alle kruismaten, gebaseerd op de EU maten.

EU Cupmaten - Sister sizes diagonale tabel

Hetzelfde principe geldt ook voor de Engelse merken, deze merken hebben alleen nog meer maten.

Hierbij is het belangrijk te vermelden dat de Engelse maten anders verlopen in vergelijking tot de Europese maten, er zijn dus heel wat meer maten in vergelijking tot de Europese merken. In de volgende tabel kunt je zien hoe de kruismaten bij de Engelse merken eruit zien.

<>UK cupmaten - Sister Sizes diagonale tabel


Waarom gebruiken producenten eigenlijk de kruismaten?

LACE heeft bijvoorbeeld de PrimaDonna Deauville bh in 38 verschillende maten in de collectie. De kruismaten zijn een mogelijkheid voor de producenten de ontwikeling van de verschillende maten te vereenvoudigen. In plaats van 38 verschillende maten te ontwerpen, worden er slechts een paar centrale maten en randmaten geproduceerd, deze worden op pasvorm en ondersteuning getest. De resterende maten worden naar het kruismaten principe berekend. Er worden ook geen 38 veschillende beugels ontworpen, maar bij alle de bh´s met de kruismaten wordt dezelfde beugel gebruikt.. Echter kunnen soms de vorm en bijvoorbeeld de plaats waar de bandjes aangenaaid zijn verschillen tussen de verschillende kruismaten. Daarom is het advies van LACE ook meerdere dicht bij elkaar liggende kruismaten te proberen tot je de beste maat gevonden hebt. En vergeet hierbij niet dat 80% van de ondersteuning van de onderbuste band hoort te komen en maximaal 20% van de beugel.
Bekijk hier ook onze kleine bh gids.