SPORT BH INKAPSELEN OF COMPRESSIE

Sport bh´s zijn in veel verschillende modellen en stijlen verkrijgbaar. Er zijn 2 hoofdcategorieën: inkapselen of compressie. Sommige bh´s bieden ook een combinatie van beiden. Bij de grote cupmaten bieden de meeste bh´s ondersteuning met de inkapselmethode of een combinatie van inkapselen en compressie.

INKAPSELEN

Bij het inkapselen wordt iedere borst apart ingekapseld, waardoor iedere borst apart ondersteund wordt. De ondersteuning zorgt ervoor dat de borst omhoog wordt gehouden. De borst kan hierdoor niet weg naar de zijkant en bewegingen worden verminderd. Optimale inkapseling ontstaat door een beugel in de bh. Deze ondersteunt ieder borst voor zich en houdt ze gescheiden. Deze vorm van sport bh lijkt heel erg op een normale bh.

Veel sport bh´s zonder beugel voor grote cupmaten, zijn zo ontworpen dat ze door interne structuren als lijnen en naden de borsten los van elkaar inkapselen. Er zijn echter vrouwen die vinden dat dit soort sport bh´s de borsten niet genoeg van elkaar scheiden en de borsten alleen maar plat tegen het lichaam drukken.

Panache Sports Bra met beugel

Elomi Energise

PrimaDonna Sport The Mesh


INKAPSELEN EN COMPRESSIE

Alle sport bh´s die LACE in de collectie heeft maken gebruik van inkapseling, maar de een comprimeert meer dan de ander. Voor beide varianten zijn er liefhebbers te vinden, daarom is het zo belangrijk uit te vinden wat jezelf fijn vindt.

Het kan aan het model, de pasvorm, of de sterkte van de ondersteuning liggen - en dit is mede ook figuur afhankelijk. Het is belangrijk bij het passen van een sport bh, bewegingen na te doen die je ook tijdens het sporten zult doen. Alleen zo kom je erachter of de bh ook echt goed zit, er niks schuurt, prikt of drukt en of je voor een sport bh met of zonder beugel gaat kiezen.

Anita Momentum met beugel

Shock Absorber Active Multi

Freya Sonic


COMPRESSIE

Bij compressie is de sport bh zo ontworpen dat hij de borsten tegen het lichaam drukt. Bij deze ondersteuning worden de borsten niet gescheiden, maar tegen het lichaam gedrukt om zo ondersteuning te bieden. De theorie hierachter is dat de borsten veel minder kunnen bewegen. De meeste compressie bh´s hebben geen beugel, en de meeste hebben geen of in ieder geval geen diepe cups. Sport bh´s die comprimeren zijn ook niet in bh maten te verkrijgen, maar in confectiematen als S, M of L. Dat is niet helemaal optimaal voor grotere cupmaten, waardoor deze ook wat moeilijker te vinden zijn in deze maten.