Badmode stoffen

Chloorresistente badmode & LYCRA® XTRA LIFE™

Badmode rekt uit om de contouren van het lichaam te volgen. Stoffen zijn bijzonder licht en gemaakt van dunne, delicate vezels die niet zwaar worden als ze nat worden en toch bijzonder zacht en comfortabel zijn met een perfecte pasvorm. De samenstelling van de stoffen zelf variëert en bestaat vaak uit nylon, ook bekend als polyamide, en elastaan dat vaak wordt aangegeven als LYCRA®

Door de blootstelling aan chemische stoffen als chloor, zal na verloop van tijd, het elastaan verslijten en zijn stevigheid en rek verliezen. Ga je regelmatig zwemmen in het chloor, kijk dan naar modellen met zo weinig mogelijk elastaan, bijvoorbeeld minder dan 15%. Aan het einde van iedere artikelbeschrijving geeft LACE informatie over de samenstelling van de stof, net boven de tips voor de verzorging van het product.

Polyester is ook een onderdeel van badmode stof en badmode die gemaakt is van 100% polyester is vaak terug te vinden in professionele en atletische badmode, omdat het beter chloorresistent is als elastaan, minder snel zijn kleur verliest en bovendien sneller droog is. Polyester gecombineerd met PBT is net zo rekbaar en elastisch als badmode met elastaan maar verdraagt het chloor beter. De nieuwe serie van Sunflair New Line style 22226 is bijvoorbeeld gemaakt van 100% polyester en hierdoor bijzonder chloor resistent.


LYCRA® XTRA LIFE™ is speciaal ontwikkeld om de pasvorm bijzonder goed te behouden en is 10 keer extra resistent tegen chloor, zonnecrème en hitte als andere elastische materialen. De meeste hoogwaardige merken zoals Sunflair, Aubade, Fantasie, Freya, Miraclesuit, Miss Mandalay en LACE Swim gebruiken LYCRA® XTRA LIFE™ voor hun collectie´s, waar ze door middel van labeltjes extra op wijzen.

Voor tips om je badmode langer goed te houden en goed te verzorgen, zie ook Verzorging van Bademode.

Sunflair New Line Badpak Chloorresistent