Badmode verzorging

Om zo lang mogelijk van je nieuwe badkleding te kunnen genieten, moet je een paar verzorgingstips niet vergeten. Hoge temperaturen, zonlicht, zonnecrème, en zowel chloor.- als zoutwater kunnen de levensduur van je badpak of bikini behoorlijk verkorten, Met de volgende verzorgingstips kun je de levensduur van je badmode verlengen.

Zonlicht, zonnecrème en chemicaliën
Probeer geen zonnebrand op je badmode te smeren tijdens het insmeren, dit kan voor vlekken en verkleuringen zorgen. Lotions moeten al helemaal door de huid zijn opgenomen voor je je badkleding aantrekt. Bij het nasmeren, kun je het beste iemand om hulp vragen. Ook kun je je badpak of bikini het beste zo snel mogelijk uitspoelen na een bad in het zwembad of de zee, chloor- en zoutwater kunnen het spandex beschadigen en de kleuren veranderen.

Hitte en zon
Fel zonlicht kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat de kleuren van je badkleding vervagen en hoge temperaturen kunnen de elasticiteit verminderen. Badmode kun je het beste met de hand wassen, op deze manier kun je ook voorkomen dat de beugels uit de cups komen of de gewatteerde cups zich vervormen door het centrifugeren. Alhoewel badmode in de zon bijzonder snel droog is, is het beter direct zonlicht te vermijden zodat de kleuren niet verbleken. De droger kun je ook beter laten staan.

Groffe oppervlaktenGroffe oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld de rand van het zwembad, kunnen de fijne stof van je badpak of bikini beschadigen. Om scheuren en bolletjes te vermijden kun je het beste op een handdoek gaan zitten en erop letten dat je nergens blijft hangen.

WaterVoor je je badkleding weer mee naar huis neemt kun je deze het beste uitspoelen met koud en schoon water om het daarna in te wikkelen in bijvoorbeeld een handdoek. Plastic zakken kun je het beste vermijden, omdat er dan schimmel kan ontstaan. Eenmaal thuis kun je het beste je badkleding nog een keer uitspoelen en laten drogen.

Het is raadzaam het waslabel goed te bestuderen en de tips van de fabrikant op te volgen. Ben je niet helemaal zeker, kun je je badkleding na gebruik, het beste direct in koud water, met een beetje milde zeep, wassen waarbij je je badkleding niet langer dan 15 minuten in laat weken in het water. De badkleding daarna goed uitspoelen tot alle schuim verdwenen is en niet te hard uitwringen, zodat de badkleding niet uit model getrokken wordt. Druppelt het badpak nog van het water, kun je het ook heel voorzichtig in een handdoek wikkelen om de rest van het water eruit te drukken.

Natte badkleding dus niet in de felle zon te drogen hangen en dit het beste handdoek droog, Het druppelende water maakt de badkleding zwaar waardoor deze uit model getrokken kan worden, of de cups kunnen zich vervormen. Badkleding leg je het beste zo bvak mogelijk te drogen.

Voor een lange vakantie kun je het beste een aantal bikini´s of badpakken aanschaffen, op deze manier kun je wisselen en de badmode goed verzorgen, waardoor de levensduur verlengd kan worden omdat het materiaal tussendoor kan rusten.