Freya en de Engelse maten.

Holland nl 20. Oct 2014

Vanaf het moment dat Freya en Fantasie de maten op hun labels hebben veranderd, ontvangen wij regelmatig emails van klanten met het bericht dat wij de verkeerde maat hebben gestuurd. Ze hebben bijvoorbeeld een 70E besteld, maar een 70F ontvangen, Dit maakt ons soms een beetje gek, zeker omdat wij wel de juiste bh hebben verstuurd.
Hieronder proberen wij dit wat beter uit te leggen, zodat het voor onze klanten in de toekomst misschien wat duidelijker wordt.

De twee Engelse merken Freya en Fantasie, hebben besloten voor de Europese markt geen dubbele cupmaten meer te gebruiken. Deze beslissing zou eigenlijk voor meer duidelijkheid moeten zorgen, maar zorgt jammer genoeg alleen maar voor meer verwarring.

Wat betekent dit nu precies?
De produkten van deze merken zijn hetzelfde gebleven, de pasvorm is niet veranderd en ook de maten zijn hetzelfde gebleven. Enkel de tekst op de labeltjes is aangepast. M.b.v de volgende tabel kunt u zien wat er in de toekomst op uw label onder EU maat zal staan:

UK
D
DD
E
F
FF
G
GG
H
HH
J
JJ
K
EU
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O


Bij LACE gebruiken wij echter nog wel de originele UK maten, en zo kunt u bij LACE dus nog wel de dubbele cupmaten bestellen. De bh ́s hebben ook nog de originele Engelse maat op het label staan, kijkt u echter naar dat wat er onder de EU maat staat, lijkt het erop alsof u een verkeerde maat heeft ontvangen.

Om er zeker van de te zijn dat u wel de juiste bh heeft ontvangen, kunt u uw label met de bovenstaande tabel vergelijken en misschien beter toch maar even de bh passen.

Meer informatie over het verschil en waarom tussen de UK en EU maten vind u onder volgende link: