Treat me with care and I´ll be good 2 u, ben aardig tegen uw bh´s.

Holland nl 11. Nov 2013

Natuurlijk, uw lingerie in de wasmachine te wassen gaat heel wat sneller, waardoor er meer tijd voor belangrijke dingen over blijft.

Wij van LACE, weten alleen ook goed wat de risiko´s zijn van bhs´s in de wasmachine te wassen. Veel moderne wasmachine´s hebben tegenwoordig dan wel een handwasprogramma, dat natuurlijk heel voorzichtig en zachtjes wast, toch blijft het centrifugeren een groot risico.

De beugels kunnen in de trommel blijven steken en dan is het ´dag´ zeggen tegen uw prachtige PrimaDonna bh. Een tweede risico is de lengte van het programma, vaak een half uur. De beugels zijn gemaakt van metaal en dit roest als het in contact komt met water. Het kan dus zijn dat de beugels op een gegevens moment tijdens het dragen breken omdat ze zijn gaan roesten.

Wilt u persé uw bh´s in de wasmachine wassen, volgen hieronder een paar tips en regels.

Gebruik altijd een waszakje, ook als het gevaar bestaat dat dit vanzelf open gaat tijdens het wassen en centrifugeren. De haakjes moeten altijd dicht zijn, ook om te verhinderen dat deze aan andere kleding of de trommel blijven haken en u dient een fijnwasprogramma te kiezen.

Over het drogen hebben de meeste mensen dezelfde mening: een bh heeft in de droger niets te zoeken. Door de grote hitte verslijten de waardevolle stoffen veel te snel. Dit betekent dus: bh´s weg van de verwarming en enkel drogen op een wasrek of de douchestang. Voor het drogen van uw bh kunt u dus uw eigen fantasie gebruiken, wij adviseren enkel de bh niet aan de sluiting of de bandjes op de hangen, omdat dit de bh kan vervormen.

Op de vraag, wanneer een bh gewassen moet worden, kunnen wij geen concreet antwoord geven.

Het elasthan reageert heel gevoelig op vet, zweet en chloor en hier kunt u het beste op uw ogen en neus vertrouwen. Sommige dragen het liefst iedere dag een schone bh, andere doen dit pas na de derde dag.

En omdat sommige vrouwen dus het liefst iedere dag een schone bh aantrekken, is de handwas een perfect oplossing. Enkel zijn er hiervoor ook een paar regels en tips die u in de gaten moet houden.

U kunt de bh niet wild wrijven, schuren of uitwringen en hem ook niet urenlang in het water laten liggen. Hierdoor kan grote schade aan de bh ontstaan. Gebruik enkel een druppeltjes wasmiddel, dit omdat dit erg moelijk uit te spoelen is met de hand. Het water mag eigenlijk ook niet warmer dan 30 °C zijn. Omdat de meeste vrouwen bang zijn dat de bh niet echt schoon wordt, wordt er vaak veel te warm water gebruikt, wat dus helemaal niet nodig is.

Het beste wasmiddel is een fijnwasmiddel omdat dit geen bleekmiddel bevat.

Een wolwasmiddel bijt het Elasthan weg waardoor de bh ruwer wordt, Van wasverzachter raden wij ook dringend af.

Een goede oude huisvrouwen tip is een druppeltje afwasmiddel te gebruiken, dit lost het vet op en heeft een neutrale geur.

Natuurlijk blijft het uiteindelijk uw keuze, hoe en wanneer u uw lingerie wilt wassen. Vergeet alleen niet dat de reparatie van uw wasmachine duidelijk duurder is dan een nieuw bh. Wij raden u altijd aan de wastips van de fabrikant te volgen, want als er bij een klacht bewijzen zijn dat de bh door bijvoorbeeld de wasmachine is beschadigd, wordt uw klacht afgewegen en vervalt de garantie.