Engelse cupmaten in vergelijking tot Europese cupmaten

Engelse cupmaten in vergelijking tot Europese cupmaten
`Welke PrimaDonna cupmaat past mij, als ik een G cup heb van Freya?`
Dit is een vraag die wij bijna dagelijks gesteld krijgen in onze winkels. Omdat wij bij LACE wel duizenden beha´s hebben van zowel EU als UK fabrikanten, zijn we ons erg bewust van deze uitdaging. Na 24 jaar ervaring met lingerie en de vele verschillende vrouwen in onze paskamers, zijn we tot de volgende conclusie gekomen: 


Copyright:: LACE 2010.


Dus als u een G cup heeftt van Freya, heeft u waarschijnlijk een H cup van van PrimaDonna.
Let op: Deze omrekentabel is slechts een vuistregel. U kent zoiets dergelijks waarschijnlijk wel van schoenen of kleding. Zelfs binnen hetzelfde merk, kunt u er niet altijd vanuit gaan dat bij een ander model dezelfde maat zal passen. Dit is precies hezelfde bij onze beha´s. Maar deze omrekentabel helpt u natuurlijk wel een stapje in de goede richting. Wij gebruiken deze tabel ook  dagelijks in onze winkels.
 
Waarom is er een verschil tussen Engelse en Europese maten?
De UK gebruikt het keizerlijke systeem terwijl wij in de EU het metrische systeem gebruiken, bovendien bestaat er een verschil in hoe beha cups gemeten, genaaid en geproduceerd worden.
De Engelse beha´s worden vaak van een wat steviger materiaal gemaakt dat minder meegeeft, waardoor de afstanden tussen de cupmaten kleiner moeten zijn. Anders zou het verschil tussen 2 maten te groot worden. De beha´s die in Europa worden geproduceerd zijn vaker van elastisch materiaal gemaakt, dit flexibele materiaal zorgt ervoor dat de behacup langer mee kan rekken in een maat waardoor het verschil tussen 2 maten groter kan worden.
De onderbusteband is hetzelfde bij zowel EU als UK maten. Alleen de cups verschillen. Bekijk ook onze tabel: alle verkrijgbare cupmaten bij LACE lingerie.
 
Hieronder vindt u een overzicht van onze Engelse en Europese merken:
Engelse merken:
 
EU merken:
 
Freya

Fantasie

Panache

Fauve by Fantasie

Wonderbra

Shock Absorber

Curvy Kate

Masquerade
PrimaDonna

Chantelle

Triumph

Marie Jo

PrimaDonna Twist

Anita
 
Ps: UK is natuurlijk een deel van de EU, maar het schrijft een stuk makkelijker over de EU dan over `continentaal Europa`.